Mikulás puttonya Kecskeméten

Kápolnánk zsúfolásig megtelt kicsikkel, nagyokkal 2017. december 3-án. Gyülekezetünk bábcsoportja jóvoltából egy nagyszerű előadást nézhettek meg a résztvevők. Róka Robi, a makacs róka repülős kalandjairól szólt az előadás, aki a repülő összeszereléséhez nem volt hajlandó követni a használati útmutatót, hanem saját belátása szerint állította össze, nem sok sikerrel. Robihoz hasonlóan mi is sokszor magunk szeretnénk irányítani az életünket, és nehezen fogadjuk el Istentől a Bibliának nevezett használati útmutatóban leírt tanácsokat.

16 hátrányosabb helyzetű családot hívtunk meg erre az alkalomra, hogy finomságokkal, ajándékokkal és egy tanulságos bábelőadással kedveskedjünk nekik a téli, ünnepi időszakban. Jó volt látni a gyerekek arcán az örömöt, és azt, ahogy a felszolgált gyümölcsöket, süteményeket jóízűen fogyasztották.

Rengeteg ajándékot kapunk Istentől mindennap, és mi emberek könnyen elfelejthetjük, hogy mindaz, amivel rendelkezünk, nem a mi érdemünk, hanem kegyelemből kapjuk. Ezért fontos időnként megállni és adni önzetlenül, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy ingyen kaptuk, ingyen is kell adnunk, mert adni jó!

 

ÁrPa