„Öröm van a mennyben…” – Keresztség Lovasberényben

Gyönyörű napunk volt 2021. október 30-án, hiszen Gutveiler László keresztségének lehettünk szemtanúi. Öröm volt a mennyben és öröm volt mindannyiunk szívében.

Az Úr megszólította Lacit, és emiatt kereste a kérdéseire a válaszokat. Isten arról is gondoskodott, hogy küldjön neki egy segítőtársat, akivel együtt kutatták az Igét. Laci a kedvese hívására eljött a gyülekezetbe, megismerte hitünket, elveinket, de legfőképpen a Megváltót.

Az alámerítést a lelkészünk, Hites Gábor végezte, aki a következő igei gondolatokat helyezte mindannyiunk szívére. A keresztségi szertartás három döntő üzenetet hordoz: a keresztség, a Krisztus halálába való keresztelkedés, egy temetés. Elfogadjuk, hogy Jézus a mi elfedező áldozatunk, és elismerjük, hogy szükségünk van Isten segítségére. A keresztség ígéretei szerint pedig tiszta lappal indulhatunk, Isten velünk van és erőt ad, bűnbocsánatot nyerünk és vesszük a Szentlélek ajándékát.

Az igei gondolatok mellett sok szolgálat dicsőítette Istent. Versek, hangszerek dallamai és a kórus énekei vidámították lelkünket. Nagyon hálásak vagyunk Laciért, mert az első pillanattól kezdve szolgálatával segíti a gyülekezet életét.

Sok áldást kívánunk Lacinak, és azt, hogy tapasztalja meg nap mint nap az Isten szeretetét és gondoskodását.

 

Szenes Dóra