Egy kis szín a szürkeségben

Már a januárnak is vége, hihetetlen, nem? Túl vagyunk már az adventi készülődésen, az ajándékok beszerzésén karácsonyra, túl vagyunk egy több napig tartó, bőséges „evő-kúrán”, túl vagyunk 2021 zárásán és 2022 köszöntésén, de már a vízkereszten is túl vagyunk, mikor minden ünnepi dísz/fényfüzér visszakerül a dobozba, a doboz pedig megy vissza a garázsba/pincébe, hogy aztán közel egy év múlva újra melegséget hozzanak a szívünkbe.

Én nem szeretném, hogy egy évet kelljen várnotok az ünnepi hangulatra, így hoztam egy kis visszatekintést, remélve, hogy az a remény, az a szeretet, ami adventkor mindenki szívében ott volt, nem fog visszakerülni egy dobozba, hogy aztán a pincében porosodjon egy évig.

Visszatekintésemet az első gyertyagyújtással kezdeném. Lovasberényben vetésforgóban történik a gyertyagyújtás, 2021-ben úgy alakult, hogy az első gyertya meggyújtására az adventista gyülekezetet kérték fel. Örömmel fogadtuk ezt a megtisztelő feladatot, lelkesen készültünk a kórussal, a gyerekekkel, lelkészünk pedig Mt 1:21 versével. Szerettük volna mindenki szívébe elhozni a szeretetet és a békességet. Ebben a rohanó időszakban úgy gondolom, különösen szükség is van a türelemre és a békére. Rövid szolgálatunk után Hites Gábor meggyújtotta a koszorú első gyertyáját, majd forró teával, süteménnyel és zsíros kenyérrel vendégeltük meg a jelenlevőket.

Alig két héttel később (december 12-én) ismét megmozgattuk a falu közösségét, ugyanis gyülekezetünk adott otthont a szinte már hagyománynak minősülő karácsonyi vásárnak, ahol házi készítésű süteményekkel, karácsonyi díszekkel, helyben sütött kürtőskaláccsal és még sok más érdekességgel és finomsággal vártuk az odalátogatókat. A vírushelyzet miatt sajnos egy év kimaradt, így most különösen nagy volt az érdeklődés. Természetesen a legnagyobb figyelmet a kürtőskalács kapta, ahol hosszú sor állt még sötétedés után is. A sorban állókat frissen sült pogácsával és meleg teával kínáltuk.

A vásáron befolyt összeggel pedig a Szünidei Kézműves és Bibliatábort támogatjuk, melyre már most elkezdődött a jelentkezés.

Köszönöm, hogy velem tartottál ezen a kis visszatekintésen, kívánom, hogy ezt az ünnepi hangulatot raktározd el (ne túl mélyre) és táplálkozz belőle egész évben! Ne hagyd a polcon porosodni ezeket a meghitt pillanatokat, érzéseket!

Áldásokban gazdag, boldog új évet kívánunk mindenkinek!

 

Gutveiler Nikolett

Adventi vásár