Könyvterjesztés Sopronban

Teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy az Úr Jézus gondviselésének köszönhető, hogy a Sopron GYSEV állomás vezetősége már évek óta engedélyezi karácsony és húsvét táján a váróteremben a könyvterjesztést. Ugyanis rajtunk kívül egyedül egy rokkant személynek engedélyezik az árusítást a váróteremben. Ezért ezt a különleges lehetőséget mi igénybe is vesszük.

Az elmúlt, vagyis a 2021-es évben karácsony előtt december 8-tól 20-ig voltunk jelen könyveinkkel. Az első három nap ajándék könyveket osztogattunk, amit sokan szívesen el is fogadtak. Ezeket az ajándék könyveket – köztük Bibliákat is – Jakab Csaba testvér biztosította. Miután az „igazolást” is megkaptuk a Magyar Unió részéről, pénzért is árusítottuk az állományban levő könyveket, melyeket Csatári Ferenc traktátos három nehéz dobozban hozott ki a váróterembe. Asztalokról és székről az állomás illetékese gondoskodott, így az utazó, érkező közönség előtt volt lehetőségünk a könyveket bemutatni, árusítani. Különösen az ajándék könyveket vitték, de a pénzért adott könyvekből is – nem nagy összeg, de – 17 500 Ft jött be. Azonban tudjuk és hisszük, hogy az Úr ezt is megáldja, és mint a kenyeret és a halakat, meg tudja sokasítani. S a hatás, a könyvek mint „néma tanúk” olvasása, felbecsülhetetlen.

Hisszük, hogy drága Jézusunk áldása fogja kísérni és kamatoztatni a soproni könyvterjesztést. S miként a régi időkben, amikor Sopron az elsők között volt a dunántúli gyülekezetalapítások között, most is, mint 100 évvel ezelőtt, buzgón, lelkesen imádkozunk és dolgozunk, hogy Sopron újra gyülekezet legyen, ne szórvány.

 

Horváth Sándor