Összefogtunk Mirelláért!

Január 11-re különleges felkérést kapott a Ker-Songs dicsőítő együttes. Vilmány településen él egy súlyos beteg kislány, Batyi Mirella. A település nehéz helyzetben van, mintegy 1500-an lakják, ebből a nagyobb rész hátrányos helyzetű, ugyanakkor törekvő, de a lehetőségek korlátozottak. Mirella gyógykezelése komoly anyagi kihívás a családnak. E kis falu polgármestere Batyi Béla hívta meg a Ker-Songsot és a Polgármesteri Hivatal vállalta a segélykoncert megszerzésesét.

Január 11-én szombaton este 6 órára megtelt a nagy előadóterem, a Polgármesteri Hivatal  mögött, a régi Magtárban, amit ma már kulturális rendezvényekhez használnak. Nem számoltuk, hogy pontosan hányan jöttek el, de a telt ház ismét adott volt. Megragadó volt egy helyi rajongó megjegyzése: „Bárhová elmegyünk, ha a Ker-Songs zenél, mert szeretjük!”

Batyi Mirella a göncruszkai Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola tanulója. Így nemcsak a Ker-Songs, de az iskola gitárnövendékei és a református gyülekezet dicsőítő csapata is kivette a részét a szolgálatokból, önálló zenei szolgálatokkal.

A program mintegy kétórás koncertet tett ki. Az első „zenei blokk” után Sohajdáné Samu Zsuzsanna református lelkésznő hirdette az Igét a hitről, a reménységről és arról, hogy milyen fontos Isten szándékát helyesen értelmezni. A második „blokk” után dr. Kormos Erik is hirdetett Igét „A segítség ára” címmel, amelynek fő mondanivalója az volt, hogy Istennél nincs lehetetlen, mindez a hitünktől függ, Istenen nem múlik!

A település hátrányos helyzete ellenére bőségesen kitett magáért az adományok terén is, amelyhez a helyi óvoda, illetve a környékbéli településről érkező vendégek is bőséggel hozzájárultak. Isten Igéje nem tér vissza most sem dolgavégezetlenül, hála neki! Ilyenkor érezzük igazán, hogy szolgálatunk nem hiábavalóság, Isten Igéje pedig hegyeket emel és völgyeket szánt! Dicsőség az Úrnak!

S.D.G.