Regionális Ifjúsági Szilveszter Szegeden

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretein belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól. A legtöbben Szegedet és Baját képviselték, de volt debreceni, kondorosi vendégünk is.

A helyszín a szegedi adventista gyülekezet volt, ahol nem először gyűltek össze a fiatalok búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat.

A programot igyekeztünk úgy kialakítani, hogy mindenki remekül érezze magát. Szerencsére ehhez rengeteg eszköz állt rendelkezésre. Pingpong, csocsó és szkander asztal várta a nem társasjátékozni vágyókat. Volt több mint húszféle társasjáték, amiből lehetett választani, valamint az este folyamán többször is körbe ülve játszott a csapat.

Mivel minden fiatal hozott magával valami apróságot, rengeteg nassolnivaló és üdítő állt rendelkezésünkre egész este, a hatalmas családi pizzákon kívül.

Éjfélkor a csapat a Széchenyi téri tűzijátékot csodálta a csípős hidegben, majd a gyülekezetbe visszatérve pezsgővel köszöntöttük 2020-at. Ezután kisebb csoportokra bontva beszélgettünk a fogadalmakról, a zsidóság és a mi életünk kapcsán párhuzamokról, különbségekről.

A fiatalok nagyon jól érezték magukat, és nagyon jól bírták az éjszakázást. A legtöbben a reggeli első buszokkal mentek haza, de volt, aki kocsival érkezett. Összességében egy áldásos és jó hangulatú regionális ifjúsági alkalmat tudhatunk a hátunk mögött, amit remélhetőleg jövőre megismétlünk.

 

Schüszler Dávid