Segítő program önkéntesekkel a világjárvány idején

#karanténfutár néven segítő programot indított el az ADRA Alapítvány.  A program lényege, hogy a 20 és 50 év közötti, részvételi szándékukat jelző önkénteseket online képzés és alapvető védőeszközökkel történő felszerelés után segítjük összekapcsolódni a lakóhelyük szerinti szükségben lévőkkel: 65 év felettiekkel és krónikus betegekkel, akik számára a bevásárlásban és egyéb logisztikai kérdések megoldásában segítenek.

Az önkéntesek és kedvezményezettek összekapcsolódásának legalább kettő módozata lehetséges: 1) a helyi gyülekezetben és környezetében lévő személyek a lelkészek, gyülekezeti bizottságok vagy diakóniai/tábea osztályok segítségével; 2) a lakóhely szerinti önkormányzat illetékes ügyintézőjének segítségével.

Jelenleg a települési önkormányzatok kötelesek gondoskodni a rászorulók segítéséről, ám egy elhúzódó járvány esetén, mikor az enyhe tünetekkel otthon gyógyuló személyek száma is hozzájárul majd a segítségre szorulók számához, elképzelhető a helyi kapacitás hiányának kialakulása. Erre a helyzetre készülve és a helyzet adta szolgálati lehetőségek felkutatására biztatva koordináljuk önkénteseinket. A programra történő jelentkezés honlapunkon, valamint közösségi médiaoldalainkon közzétett módon lehetséges.

 

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-ával
az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány javára!

Az összeget hasznos programokra, a kedvezményezettjeink javára fogjuk felhasználni.

Adószámunk: 19661414-1-42

Támogatottaink nevében hálásan köszönjük!