Segítsünk a gyerekeinknek igennel válaszolni Jézus hívására!

Országos gyermekszombat – 2019. június 1.

Ismeritek a fordított napot? Amikor én általános iskolába jártam, évente egyszer fordított nap volt, azaz néhány órára mi felsős diákok lehettünk a tanárok. Mi mindig izgatottan vártuk ezt az alkalmat, hogy kipróbálhassuk magunkat tanárként. (Lehet, hogy itt szerettem meg a pályát, és épp emiatt lettem tanító néni?)

Miért ne lehetne az országos gyermekszombat is egy fordított nap 2019. június 1-jén a gyülekezeteinkben? Engedjük meg, hogy a gyerekek legyenek az óravezetők, az adományt begyűjtők és az azért imádkozók, sőt az igehirdetők is. Segítsünk a gyerekeknek, hogy megoszthassák a szószékről Jézus iránt érzett, mély szeretetüket! Adjunk lehetőséget nekik a szolgálatra, hogy átérezzék annak örömét; hogy megmutathassák, milyen rejtett képességeik vannak, amelyet – ha mi felnőttek odafigyelünk rájuk – a jövőben kamatoztathatnak. Lehet, hogy a jövőbeni lelkészedet vagy gyülekezetvezetődet fogod éppen hallgatni?

MI IS A GYERMEKSZOMBAT? A gyermekszombat egy olyan nap, amit gyülekezeteinkben a gyermekek értékének kihangsúlyozására és megerősítésére különítünk el. Ugyanekkor a világunkban élő veszélyeztetett gyermekekre is felhívjuk a figyelmet. Ezzel a nappal a Magyar Unió a Generálkonferencia kezdeményezéséhez csatlakozik.

Az idei gyermekszombat gyermekeink és egyben az egész gyülekezet figyelmének középpontjába Jézust, a nagy Orvost állítja, aki szeretne mindannyiunkat meggyógyítani és megszabadítani, hogy a szeretet, a szolgálat és a közösség életét éljük. Nem számít, hogy kik vagyunk és milyen pozíciót töltünk be, mindannyiunknak szükségünk van Jézus Krisztusra, a Megváltónkra.

„Csodák a tengernél – ahol a gyermekeket rabul ejti Jézus szeretete” címmel közreadjuk a nap programját, egy interaktív, gyermekbarát délelőtti istentiszteletet a prédikációval, amely kifejezetten erre az alkalomra készült. Az anyagot használhatjátok úgy, ahogy van, de ki is bővíthetitek, vagy éppen a program gazdagsága miatt ki is vehettek belőle, a helyi gyülekezet igényeihez igazodva. Az anyag innen tölthető le: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1D3-sNbu4KRIvIF7VuhdZD6AdjXpZji3y

A ti feladatotok, hogy felkészítsétek a gyerekeket, és begyakoroljátok velük a feladataikat. A gyerekek meghívhatják barátaikat, de ez az alkalom egy nagyszerű lehetőség arra is, hogy meghívjuk az elmaradt gyülekezeti tagokat is, gyermekeikkel együtt. Minél többet fektetünk be ennek a különleges napnak a megtervezésébe és népszerűsítésébe, annál gazdagabb áldást érhetünk el a gyülekezetünk és annak környezete életében!

Kívánom, hogy legyen örömteli és emlékezetes az ez évi gyermekszombat úgy a gyerekek, mint a felnőttek számára!

 

Mihalec Dóra

Gyermekszolgálatok Osztálya