Sikeres családi evangelizáció az Oliver házaspárral

Április 24-e és 27-e között esténként 320-350 résztvevővel tartottuk meg a Lurdy Házban „A kiemelkedően sikeres családok 7 szokása“ előadás-sorozatot. A Generálkonferencia családi osztályvezető házaspárja, dr. Willie és Elaine Oliver már tavaly májusban megtartott 2 előadást a sorozatból, ezúttal pedig a maradék 5 szokást mutatta be a tőlük megszokott elbűvölő hitelességgel, mély hozzáértéssel és szerethető, emberi hangnemmel.

A tavalyi előadások itt tekinthetők meg:

https://www.youtube.com/watch?v=cCqsDbsmCPA

https://www.youtube.com/watch?v=7oyIVmV5v3A

Az idei előadásokat is felvettük, a youtube videómegosztón hamarosan elérhetők lesznek. Köszönetünket fejezzük ki ezúton is REK munkatársai felé az áldozatos munkáért.

A résztvevők mindössze 15%-a volt egyháztag. Ez egyszerre jó és rossz hír is. Jó hír, hogy ilyen sok új emberhez eljutott az üzenetünk, rossz hír viszont azért, mert sok egyháztag még mindig nem veszi komolyan a házassága ápolását, csak szép csendben halad a válás felé… aztán pedig mindenki csodálkozik, hogy pont ők, akikről senki sem gondolta volna. Pedig a hívő házasságok is ugyanúgy folymatos szervízelésre szorulnak, mint a világiak!

Érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy miként sikerült ennyi embert megszólítani. Ma már ugyanis nem működik az emberek kampányszerű megszólítása. A résztvevők fele már évek óta olvassa Mihalec Gábor hírleveleit és az itt felépített bizalom hozta el őket egy egyházi szervezésű előadás-sorozatra. A másik fele egy hosszú, többlépcsős fizetett Facebook kapmány eredményeként jött el, amelyet Cseh Gábor, marketingszakember koordinált.

Igyekeztünk minden este egy extrát is belevinni a rendezvénybe, amely figyelmességet sugárzott, illetve azt jelezte, hogy az adventisták nem egy elszigetelődő közösség, hanem egy olyan egyház, amely szívesen dolgozik együtt másokkal is. Első este Ócsai Tamás unióelnök köszöntötte a résztvevőket, a másodikon Gerber Zsuzsa, a 7 szokást népszerűsítő FranklynCovey Intézet hazai képviselője szólt néhány szót a közönséghez, a harmadikon, dr. Herjeczky Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója volt a vendégünk. A negyedik estén bemutattuk azokat a lelkipásztorokat, akik a folytatást szervezik és tartják.

A sorozat folytatásaként a Családi Osztály kidolgozott egy 6 részes előadás-sorozatot Mihalec Gábor új könyve alapján, amelynek címe: Házasság 2.0 – A kapcsolatot cseréld, ne a társad! Ezt a sorozatot 3 helyszínen tartja dr. Ősz-Farkas Ernő, Cserbik János és Henter Barna. Kíváncsian várjuk ezeknek a sorozatoknak is az eredményét.

 

Dr. Mihalec Gábor

szervező, családi osztályvezető