Majális Keszthelyen

A hosszú hétvége sok szabadidős tevékenységre adott lehetőséget. Ilyenkor számunkra egyértelmű, hogy kilátogatunk a Balaton-partra. Sétálni a friss levegőn, belegázolni a hűs vízbe – mert muszáj kipróbálni, mennyire melegedett fel –, főleg, mert látjuk, van, aki már fürdik benne. Persze alkalom lehet ez a misszióra is.

Többéves kapcsolatunk van már a keszthelyi színház csapatával, biztos ezért jutottunk eszükbe akkor is, amikor segítségre lett szükségük. Felkerestek minket azzal, hogy április 30-án délután gyermekprogramot szeretnének a Balaton-parton, amelyet velünk szeretnének  lebonyolítani. Mi természetesen igent mondtunk, és elkezdtünk készülni. Mivel alig egy héttel előtte ünnepelte az értelmes világ a Föld napját, arra gondoltunk, mi lenne, ha mi is ehhez csatlakoznánk, és újrahasznosítható dolgokból készítenénk varázslatos, új darabokat. Üvegeket, WC-papír gurigákat, régi zoknikat, gombokat és anyagdarabokat kezdtünk gyűjteni. Tele voltunk ötletekkel, és reménykedtünk, hogy az odalátogató kisgyerekek is osztják majd a lelkesedésünket.

Azon a mesés délutánon gurigákból állatokat varázsoltunk: cicákat, süniket, baglyokat. Az egyszerű befőttesüvegek szépséges asztali díszekké, tároló edénykékké változtak. A zoknik pedig életre keltek: kicsi, színes emberkék, polipok, hóemberek lettek belőlük, apró vagy éppen nagy gombszemekkel nézve a világra. A maradék anyagokból szemüvegtok, mobiltartó készült, egy kis leleménnyel. Aki velünk töltötte ezt a néhány délutáni órát, biztosan nem ment haza üres kézzel, és közben élveztük a napsütéses Balcsi-partot és bámulhattuk a csillogó vizet.

P. T.