Szombat kivételével bármikor!

Egy osztálytalálkozó margójára

Jól ismert mondat – vagy az ehhez hasonló mondatok – egy adventista vallású személy ajkáról: „Ha nem szombaton lesz, akkor elmegyek.” Nemrégiben hangzottak el az előbbi szavak Boda László testvérünk ajkáról. Így lett 2021. augusztus 27-ére osztálytalálkozó kitűzve Telkibányára.

Régi vágyunk teljesült: Milyen jó lenne találkozni 55 év elteltével a régen látott osztálytársakkal, tanárokkal! Buzgó imádság kíséretében elkezdődött a tanárok felkutatása. Természetesen az egykori osztálytársakat is meg kellett találni. Nagy volt az öröm, hiszen sikerült mindenkit felkutatni.

Elhatároztuk Boda Lászlóval, hogy ajándékkönyveket adunk a boldog találkozás alkalmából. Ezúton szeretném megköszönni Nagy István testvérnek, hogy rengeteg könyvet biztosított számunkra, amit missziós célzattal fel tudtunk használni. Az ötven darab könyv, „Remény a nehéz időkben”, valamint a „Szeretetre vágyunk” és az iskolánkat ábrázoló könyvjelzők, amelyen az „Ároni áldás” szövege is olvasható volt, óriási sikert aratott. Sajnos voltak, akik nem tudtak eljönni, nekik postai úton vagy személyesen juttattuk el az ajándékokat. Eddig nem tapasztalt nyitottsággal fogadták a könyveket mind a tanárok, mind a volt diákok. Csak néhány vélemény a jelenlévőktől: „Milyen nagy szükség van ilyen könyvekre!” vagy: „Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, elővettem a Bibliámat, hogy az utalt idézeteket kikeressem.”

Hisszük, hogy a Szentlélek megszólította ezeket az embereket. Bátorítani szeretnénk minden kedves testvért, hogy ragadjunk meg ilyen vagy ehhez hasonló alkalmakat, és tekintsük lehetőségeknek a misszió terén.

A találkozó végét Boda László testvér igei gondolatai zárták.

Kovács Dénesné