Szuperhősök költöztek Tiborszállásra!

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában a Csendes hét elnevezésű program, melynek keretein belül bibliai igazságokat, történeteket tanulmányozunk vagy bibliai személyek életével ismerkedünk meg. A lassan hagyománnyá vált hetet ezen alkalommal a bibliai szuperhősök tették izgalmassá, ugyanis a hét minden napján 1-1 bibliai személlyel ismerkedtünk meg, és fedeztük fel életükben Isten csodálatos vezetését.

A délutáni programok tették igazán valódivá a megismerést, hiszen hőseink történeteinek jellegzetes tárgyait alkottuk újra és éltük át azokat a pillanatokat, amelyekbe ők kerülhettek annak idején. Elkészítettük Dávid hárfáját, Eszter királyi jogarát, a Tízparancsolat kőtábláit, Noé történetéből megalkottuk a szivárványt és megfőztünk egy olyan ételt, amelyet Dániel is biztos szívesen fogyasztott volna.

A hetet egy szombati alkalommal zártuk, ahol megismerkedtünk, illetve felelevenítettük a legnagyobb Hőst. Jézus Krisztusról tanultunk, és ebben segítségünkre volt és Isten üzenetének tolmácsolása által Dankó Ferenc TET titkár.

Az Úr különös és csodálatos módon használta fel ezt az alkalmat arra, hogy az iskola diákjainak, pedagógusainak és a megjelent testvéreknek felbuzdítsa szívét és lelkét Isten keresésére és szolgálatára. Jézus Krisztus a legnagyobb szuperhős, és gyermekeink nagy érdeklődéssel figyelték ennek a ténynek az alátámasztását. Hiszem, hogy Isten mindent feltud használni annak érdekében, hogy kimutassa hatalmas szeretetét és megmentő kegyelmét. Mi pedig ennek eszközei vagyunk, és szívmelengető érzés, hogy egy-egy ilyen alkalommal láthatjuk diákjaink érdeklődő tekintetét. Remélem, hogy Isten az ő életükben is képes változást előidézni.

Szeretettel kérek minden Testvért, hogy imában emlékezzen meg az iskoláról és annak tanulóiról, mert hiszem azt, hogy az ima az egyetlen megoldás mindarra, amivel diákjaink és szüleik küzdenek!

 

Csomó Hajnalka

iskolalelkész