Tápláld a lelked Nyírbátorban!

Áldásos és egyben rendhagyó missziós szombatot töltöttünk Nyírbátorban, 2016. április 23-án, a város szívében levő modern Kulturális Központ egyik termében, amit a már több mint másfél éve együtt munkálkodó gyülekezetalapító csoport bérelt. Szombatunkat különlegessé tették a Debrecenből, Budapestről, Mátészalkáról és Nyírmeggyesről érkező testvéreink szolgálatai. A kis terem zsúfolásig megtelt, olyannyira, hogy voltak, akik a folyosóról figyelve követték a prédikációt. Isten Igéjét Czeily Tibor közvetítette számunkra. Az áldásos igeszolgálatot nemcsak a gyülekezeti tagoknak volt lehetősége meghallgatni, hanem a városban élő barátok, ismerősök részvételére is számítottunk. Istennek hála, több barátkozó is eljött, hogy velünk töltse a szent nap délelőttjét, melyet egy közös ebéddel egybekötött beszélgetés zárt.

Nyírbátori misszió - Első nyilvános istentiszteletAz utóbbi évek missziós programjai előkészítették az utat az istentiszteletek számára.  A mátészalkai körzetben munkálkodó Soós család, Andi és Robi, valamint a Zámbó Piroska által vezetett egészséges életmód-előadások és főzőkörök mellett a 2015 és 2016-os években is szerveztek programokat, részt vettek különböző városi rendezvényeken (városi karácsony, majális, gyermeknap stb.), ezzel is bemutatva és népszerűsítve az adventisták jelenlétét a városban.

2016 januárjának végén a nyírbátori csapat is csatlakozott az „Új esély” mozimisszióhoz, és közönségtalálkozóval egybekötött vetítést szervezet Nyírbátorban, a Kulturális Központ színháztermében. Az alkalom minden elképzelést, várakozást felülmúlt. A Kulturális Központ munkatársai figyelmeztettek, hogy nem érdemes ebben a városban vetítést szervezni, mert a helyi mozi gyéren, hetente egyszer működik és jó esetben a nagy hollywoodi filmeken is csak 5-6 fő vesz részt. Azonban a mátészalkai vezetőkből és a Nyírbátorban élő, jelenleg egyetlen adventista családból álló missziós csapat imádkozott és szorgosan plakátozott, igyekezett minél több embert elérni és értesíteni. Amikor a vetítés napja elérkezett, a szervezők szinte tátott szájjal nézték a moziterembe áramló több mint 200 főt számláló tömeget, és nem győztek hálát adni az Úrnak a csodáért. A Soósné Andi vezette közönségtalálkozó messzemenően jó hangvételűre sikerült, és szinte minden néző kíváncsi volt a nyírbátori származású rendező, Czeily Tibi bizonyságtételére és filmmel kapcsolatos tapasztalataira. A vetítés óta számos pozitív visszajelzés érkezett a kis munkacsoporthoz, így a nagy érdeklődésre való tekintettel, egy szponzor jóvoltából, júniusban újból bemutatásra kerül az „Új esély” c. film a városban.

A gyülekezetalapító csoport tervei szerint havonta tartanak missziós istentiszteleteket, valamint szerveznek programokat és előadásokat – így például a hamarosan induló mentálhigiénés előadás-sorozatot –, ahová elhívják a korábbi és párhuzamosan futó programokon megismert érdeklődőket, barátokat. A havonkénti istentiszteleti alkalmakat „Tápláld a lelked!” címmel hirdetik a városban, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy „…nemcsak kenyérrel él az ember.”

Bákonyi Dzsenifer és Dr. Bákonyi Nóra