TAVASZI HÍREK A Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolából

Ünnepélyes húsvéti istentiszteletre gyűltek össze az iskola diákjai, tanárai és a mátészalkai körzet gyülekezeteinek tagjai 2024. március 23-án. A délelőtti és délutáni alkalmakon a különböző szolgálatok Jézus megváltó áldozatáról szóltak.

AdventInfo 2024. április 30.

Húsvéti ünnepség

Ünnepélyes húsvéti istentiszteletre gyűltek össze az iskola diákjai, tanárai és a mátészalkai körzet gyülekezeteinek tagjai 2024. március 23-án. A délelőtti és délutáni alkalmakon a különböző szolgálatok Jézus megváltó áldozatáról szóltak. Az iskola gyermekkórusa, valamint a 4. osztályosok versei a feltámadás öröméről tettek bizonyságot.

Vendégszolgálattevőink voltak a Trio Acoustic zenészei, valamint Bede Cristina & László énekesek Brassóból.

A szolgálatok különleges része volt, a Körzeti Kórus, Bede László szólista és a gyermekek közösen előadott éneke: a Szeretet még többet ér. Jó volt átélni, hogy közösen alkotunk szépséget Isten dicsőségére.

Az Igét ezen a napon Gyetvai Gellért tolmácsolta, gyermekcentrikus módon, interaktív részvételre késztetve a diákokat, amelyért külön hálásak lehetünk, hisz így több ideig megmarad az üzenet. A húsvét valódi üzenetének az elmélyítésére szolgált a gyermekek számára az ezt megelőző héten megszervezett páska vacsora, ahol autentikus élményfoglalkozáson vettek részt a tanulók.

Hálásak vagyunk, hogy ezt a körzeti gyülekezeti alkalmat a diákok együtt tölthették a helyi adventista gyülekezetek tagjaival, így újra betekintést nyerhettek egyházunk hitéletébe. Reméljük, hogy maradandó lelki élményekben volt részük a Szentlélek vezetésével és az elvetett igemagvak gyümölcsöt fognak teremni.

ADRA – az Élet leheletéért Tiborszálláson

Minden osztály és pedagógus részt vehetett az alapszintű újraélesztés (BLS – Basic Life Support) és a külső automata defibrillátor (AED) alkalmazásának oktatásán 2024. március 19-én, amelyen a gyakorlati oktatást az ADRA instruktorai tartották. A gyakorlati oktatáson a legkisebbektől a legidősebbig, mindenki megismerhette, illetve újra feleleveníthette tudását, amely bármilyen élethelyzetben hasznos lehet, ha valaki segítségre szorul.

Arról is érdemes hírt adni, hogy az ADRA jóvoltából automata defibrillátorkészülék (AED) került felszerelésre az oktatási intézmény külső falára, amelyet bárki használhat, ha a faluban életveszélyt kell elhárítania.

Tanulmányi kirándulás

Bibliakiállítás és előadás-sorozat került megszervezésre Fehérgyarmaton 2024. április 8–12. között. A kiállításon az iskola minden osztálya részt vett a záró napon, 12-én, ahol a tárlatvezetést Szász Barna, a körzet lelkésze tartotta.

A gyermekek megismerhették a különböző bibliafordításokat, különleges Bibliákat láthattak, valamint felmérhették tudásukat a Biblia világával kapcsolatban.

A diákok a napot szabadtéri programokkal zárták Fehérgyarmaton.

Cs. R.