Krisán Admira: Együtt Jézussal

Tehetséges gyermekek Jézusért

Jézus a legjobb barátom

 

 

A Generálkonferencia Gyermekszolgálatok Osztálya az idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az évforduló alkalmából (mint ahogy arról korábban már hírt adtunk az AdventInfóban is) pályázatot hirdettek a 5-14 éves gyermekek számára. A pályázat keretében arra kértük a gyerekeket, hogy rajzolják le, fogalmazzák meg, készítsenek egy videót, hogy milyennek képzelik Jézust, mint a legjobb barátjukat.

Együtt énekelek Jézussal, a legjobb barátommal; Séta Jézussal; A világmindenség Ura; Julcsi és én a legkedvesebb barátunkkal; Jézus az óceánban megkeresztel engem – csak néhány cím, ahogyan a gyerekek elképzelték magukat és Jézust. Körülbelül 30 szebbnél szebb rajz, vers és videó érkezett hozzánk.

Világszinten még csak nemrégiben zárult le a pályázat, és az eredményét sem tudjuk még, de a Magyar Unió jóvoltából a magyar résztvevők már most ajándékban részesültek.

A legszebbnek ítélt alkotás Krisán Admiráé (8 éves) lett, aki a Gyömrői Gyülekezet gyermekcsapatának a tagja. A nyereménye ingyen részvételi lehetőség a következő megrendezésre kerülő Szünidei Bibliatáborban.

A 10 leggyorsabb beküldő könyv- és írószercsomagot kapott. Az ő nevük a következő:

  1. Horváth Abigél – 6 éves, Nyíregyházi Gyülekezet
  2. Horváth Dávid – 6 éves, Nyíregyházi Gyülekezet
  3. Gángó Bence – 13 éves, szentgáli szórvány gyülekezet
  4. Gángó Hanna – 5 éves, szentgáli szórvány gyülekezet
  5. Gángó Virág – 10 éves, szentgáli szórvány gyülekezet
  6. Horváth Levente Miklós – 8 éves, Veszprémi Gyülekezet
  7. Dankó Fanni Dóra – 6 és fél éves, Debrecen Munkácsy utcai gyülekezet
  8. Csiaki Emese – 6 éves, Szabadkígyósi Gyülekezet
  9. Bohus Kira – 8 éves, Szabadkígyósi Gyülekezet
  10. Bohus Henrietta – 9 éves, Szabadkígyósi Gyülekezet

A szép alkotások közül igen nehéz volt kiválasztani a legszebbet, ezért úgy döntöttünk, hogy különdíjat is adományozunk Lázár Eszter Margarétának (11 éves) a Gödöllői Gyülekezetből és Gál Rebekának (8 éves) a Budapest-Rákoscsabai Gyülekezetből. Mindketten, bár más-más kategóriában – Margaréta rajz, Rebeka videó – kiemelkedő alkotást nyújtottak be.

A résztvevő gyerekek mindegyikének elismerő oklevelet juttattunk el, amivel szeretnénk kifejezni irántuk és munkájuk iránt az örömünket és elismerésünket. Gratulálunk mindenkinek!

Voltak gyülekezetek, ahonnan több alkotás is érkezett. Ilyen gyülekezet a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet, a Budapest-Óbudai Gyülekezet, a Gyömrői Gyülekezet. Az ő felkészítő gyermektanítóiknak és a többi gyermektanítónak is szeretném a köszönetemet és hálámat kifejezni, hogy komolyan vették a pályázatot és foglalkoztak a gyerekekkel!

 

Mihalec Dóra
Gyermekszolgálatok Osztálya