Vendégeink a rézfúvósok

Az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes immár harmadik alkalommal látogatott a szolnoki körzetbe december 8-án és 9-én. Karácsonyi koncertsorozatuk részeként péntek este Kunszentmártonban, szombat délelőtt pedig Rákóczifalván tartottak jótékonysági hangversenyt. Az ünnepek valódi üzenetének megosztása mellett megemlékeznek ők is a reformáció 500., illetve Kodály Zoltán halálnak 50. évfordulójáról.

Szombaton 10 órától a Varsány Közösségi Házban hallhattuk őket. A tucatnyi zenészhez még négy vendég is csatlakozott, így még teltebbé vált a hangzás. Népszerű karácsonyi dallamok, keresztény énekek mellett felcsendült Charpentier népszerű Te Deum-a, Händeltől a Partenopé és a Messiás oratórium egy tétele is. A műsor vége felé a hallgatóságot is bevonták: a „Szívből köszönöm, Uram” és az „Ó, jöjj szívembe, áldott Jézus” című dalt együtt énekeltük. A zenekarral együtt mintegy százan voltunk, megtelt a terem kicsikkel és nagyokkal.

Az adományok célja a karácsonyi kézműves foglakozások feltételeinek megteremtése volt a Rákóczifalvi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Mind az iskola igazgatója, mind a város képviselője teljesen meghatódott, és nagyon hálás volt a hangversenyért és a felajánlásért is. A zenekar még ajándék DVD-vel is hozzájárult az iskola kulturális neveléséhez, a reformációra emlékezve egy Luther című filmet adtak, illetve az egyházunk érintettsége kapcsán A fegyvertelen hős című dokumentum-, illetve a Fegyvertelen katona c. játékfilmet.

A közös ebéd után rövid séta, majd egy meghitt délutáni óra következett, sok örömteli muzsikával és a zenekarvezető, Molnár Miklós lelkész bibliai gondolataival. Reméljük, még sok hasonló közös szolgálatunk lesz Isten áldásával!

óbkk