Zenei tábor Bózsván

Egy év megszakítás után 2021-ben a Zenei Osztály egy örömzenei tábort szervezett augusztus első hetében Bózsván.

A táborban résztvevők száma meghaladta a 100 főt. Külön öröm és tapasztalat volt, hogy azok a fiatalok, akik két éve még a tábor gyermekkarában énekeltek, most már a felnőttkórus tagjai lettek.

Az énekkari próbák és zenei élmények mellett nem maradtak el a közös beszélgetések, kirándulások sem. Különleges élmény volt, amikor a kirándulásaink helyszíneit egybekötöttük szabadtéri énekléssel. Így például énekeltünk a füzérradványi kastélyparkban, illetve a Megyer-hegyi Tengerszem sziklái között egymás, valamint az ott kirándulók örömére is.

Minden reggel fúvós zene hangjára ébredtünk az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes jelenlévő tagjainak köszönhetően.

Pénteki napon a főpróbánkat követően a rézfúvósok térzenét adtak Sátoraljaújhely sétálóutcájában, melyen énekkarunk is szolgált. A rendezvényre biztosított ülőhelyek megteltek, valamint a járókelők is meg-meg álltak hallgatni az ének és zene hangjait.

A táborban a karvezetői szolgálatot Juhász Zsuzsa, Lázárné Nagy Andrea, Pörneki Attila és Sitkeiné Magyar Tünde látták el.

A zenei élmények mellett reggel és este áhítatokon vettünk részt, melyeket Hites Gábor és Restás László lelkipásztor testvérek vezettek. Szombat délelőtt Ócsai Tamás testvér, a Magyar Unió elnöke szólta Isten Igéjét.

Szombat délután a sátoraljaújhelyi művelődési házban tartottunk jótékony célú egyházzenei hangversenyt a Zempléni Fiatalok Határok Nélküli Együttműködéséért Egyesület részére.

A tábor szombat este tábortűz körüli közös énekléssel zárult.

 

Pörneki Attila
ZSZO vezető