Zenei tábor

2022. július 17–24. között ismét zenei tábort szerveztünk. Ebben az évben többnyire fúvószenekari kíséretes és acapella kórusművek kaptak szerepet a tervezett hangversenyek programjaiban.

A fúvósok minden reggel ébresztették a tábort, valamint önálló művekkel is készültek a koncertekre.

Külön öröm volt számunkra, hogy gyermekzenekart is tudtunk szervezni. Egyik célja a tábornak az utánpótlásnevelés is, mely nagyszerűen megvalósult.

Már a tábor kezdete előtt egy hónappal elkezdtük a felkészülést egy előzetes kóruspróbával.

Az együtt töltött napok nemcsak a próbákról szóltak, hanem közösen kirándultunk is. Az egyik délutánt Vizsolyon töltöttük, ahol lehetőségünk volt énekelni a vizsolyi templomban is.

A pénteki napon Sárospatak főterén adtunk térzenét. Végül a szombati koncert sajnos betegség miatt elmaradt, melyet még az ősz folyamán meg fogunk tartani.

Ebben az évben – rendhagyó módon – közösen táboroztunk az Ellen White táborral. A két tábor nagyon szépen működött párhuzamosan. Voltak olyan táborozók, akik mindkét tábor programjában igyekeztek részt venni. Volt egy másik kapcsolódási pont is. A választott művek között szerepelt a „Zarándok utamon” című kórusmű fúvós kísérettel, mely a White házaspár kedves éneke volt.

Pörneki Attila
zenei vezető