100 gyermek öröme

December 6-án „kibővített gyermekfoglalkozást” tartottunk, amikor több mint 100 gyermek és mintegy 20 felnőtt gyűlt össze Tiszaburán. Közös énekléssel fogadott a csapat, néhányan pedig szavaltak azok közül, akik rendszeresen részt vesznek alkalmainkon. 

A lelkész rövid bibliai gondolatai közben többször elhangzott a „Jézus szeret minden kicsi gyereket” című ének, ezt mindenki jól megtanulhatta. Megszámoltuk magunkat, aztán székek híján a kisebbek a földre ültek. Mindenki kapott egy szendvicset a helyi testvérek jóvoltából. Kisvártatva megérkezett a Mikulás is, a csoport pedig még inkább felélénkült, mert senki sem szeretett volna kimaradni az ajándékosztásból.

Előkerült egy vadászkürt is, amit néhányan már ismertek, ez kísérte a jól ismert dalt, majd elkezdődhetett a csomagok osztása. Először egy Ajándék GLOW füzetet kaptak, majd a nagy piros csomagot gyümölcsökkel, müzli szelettel, sós kukoricapehellyel és pár szem szaloncukorral. Az elégedett apróságok mosolyogva távoztak, néhányan szüleikkel együtt.

Testvéreinkkel és a helyi érdeklődőkkel még visszamaradtunk egy hálaadásra, énekeltünk és beszélgettünk a homokra és kősziklára épített ház példázatáról. Bízunk benne, hogy ez az alkalom is segít abban, hogy a megajándékozottak megnyissák szívüket Isten előtt, és elfogadják az Ő legnagyobb Ajándékát, Jézust.

Ócsainé B. Klára