Egészségtőkénk gyarapítása természetes úton

…címmel került megszervezésre a missziómunka Mezőhegyesen 2016 őszén.  

Az október 6-án indult és december 9-én befejeződött egészségügyi sorozat hétről hétre ismét jelentős számú érdeklődőt vonzott a József Attila Általános Művelődési Központ ifjúsági könyvtárába.

Dr. Demény János orvos testvérünk az egészséges életmód 8 alapelvével ismertette meg a jelenlévőket – a szakmaiságot fűszerezve személyes életvitelének ismertetésével.

Nemcsak elméleti tudást adott át, hanem gyakorlati tanácsot is, pl. a pulzusszámot csökkentő légzésről, az életmentő mozgásról (napi 10000 lépés), valamint egészségügyi tesztelésben is részük lehetett a jelenlévőknek az általa hozott pulzoximéterrel. Az oldott légkört – amely egyébként mindvégig jelen volt – ajándékkönyvek átadása is megerősítette.

Wolfgang Köbel természetgyógyász testvérünk korunk népbetegségeiből hármat emelt ki: a daganatos megbetegedést, a pajzsmirigy alulműködést és a szív- és érrendszer védelmének témakörét. Előadásai alkalmával hihetetlen sok információhoz, hasznos tanácshoz jutott a hallgatóság.

Természetesen, hogy ne csak beszéljünk az egészségről – ismét lehetősége volt a hallgatóságnak Farkas Györgyné életmódklub-vezető testvérnőnk jóvoltából gyakorlati képzésen – étel- és desszertkészítésen – is részt venni.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, aki előttünk járt, jár – hiszen vendégeink kérésének, igényének megfelelően február hónapban következik a folytatás. A már megismert, megkedvelt előadók mellett igyekszünk térségünk egyházi, egészségügyi szakembereinek tudását igénybe venni; és az egészséges életmód lépései mellett vendégeinket Isten megismeréséhez segíteni.

SzIrén