25 éves fennállását ünnepelte a Női Szolgálatok Osztálya

A Hetednapi Adventista Egyház Generálkonferenciája és a Transzeurópai Divízió, valamint a Brit Unió Női Szolgálatok Osztálya online női konferenciát szervezett 2020. október 4. és 10. között. A nemzetközi esemény házigazdája a Dél-angliai Egyházterület Női Szolgálatok Osztálya volt, akik – magyar idő szerint este nyolc órától – bemutatták, hogyan fejlődött évről évre ez a missziós szolgálat, és milyen tevékenységek folynak jelenleg is. A 25 évet átölelő és történetekben gazdag Női Szolgálatok Osztályának útja azért adott alkalmat az ünneplésre, mivel Isten csodálatosan vezette ezt az intézményt, világszélessé vált az adventisták között.

Magyarországon is két alkalommal szerveztünk már országos, női konferenciát.

 

[av_image src=’https://adventista.hu/wp-content/uploads/2020/12/NSZO-25-eves-fennallasarol-emlekkonferencia-212×300.jpg’ attachment=’8014′ attachment_size=’medium’ align=’right’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ custom_class=”][/av_image]

Clair Sanches, a TED Női Szolgálatok Osztályának vezetője előadásában az elmúlt évek egyik kiemelkedő eseményének tartotta a Szlovéniában megrendezett (2014) nemzetközi Női konferenciát, amelyen a Magyarországról érkezett testvérnők népviseletben mutatkoztak be, és a missziós piacon igen gazdag választékkal lepték meg az érdeklődőket. Clair külön kiemelte, hogy „divíziónkban a magyar Női Szolgálatok Osztályának munkacsoportja példaértékű munkát végez”, és lelkesítette a testvérnőket, hogy továbbra is szolgáljunk, tegyünk meg mindent a körülöttünk élőkért és segítsük egymást, mert Isten értékesnek tart bennünket. „Mindig éreztem Isten jelenlétét az összejöveteleken, a tanácskozásokon. Az ünneplés mellett felelősségtudattal kell élnünk… A nők egy új korszakba lépnek át ebben a megpróbáltatásokkal teli világban, amikor a koronavírus-járvány veszélyeztet mindenkit” – hangsúlyozta üzenetében a divízió NSZO vezetője.

Lásd: https://www.youtube.com/watch?v=4iZKVBswfE0

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=4iZKVBswfE0′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ custom_class=”]

Az angolul tudó testvérnőket ezúton is bátorítjuk, hogy amennyiben idejük engedi, tekintsék meg a fenti linken található rendkívül színes és tapasztalatokban bővelkedő konferenciai alkalmakat, amelyen beszélgetések, zenei szolgálatok és prédikációk hangoznak el. A YouTube csatornán a „SEC Women’s Ministries” oldalon találhatók az angol nyelvű előadások.

Szeretettel hívjuk fel a testvérnők figyelmét, hogy látogassanak el a Női Szolgálatok Osztály Facebook oldalára (Adventista Nők a Nőkért), amelyen hétről hétre bátorító igei üzeneteket olvashatnak, amit a Női Szolgálatok Osztály készít.

„Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki őbenne bízik” (Zsolt 34:9).

 

 

Tokics Marika
NSZO munkacsoport tag