Szünidei Bibliatábor Nyírturán

Nagy örömmel és lelkesedéssel készültünk a táborra most is, mint minden alkalommal. 43 gyermek vett részt a programunkon. Témánk Jézus élete volt, amelyben a heti történeteket Jézus születésétől egészen az eljöveteléig terjedően osztottuk fel.

A gyerekekkel  mindennap megtanultunk a Bibliából egy aranymondást, és az aznapi történetet filckirakóval tettük szemléletesebbé számukra. Ezenkívül a hét folyamán volt sok játék, vetélkedő, közösségépítő program.

A munkát két külsős anyuka is segítette egész héten nagy örömmel, teljes odaadással.   Volt külsős gitárosunk és kézműves foglalkoztatónk is, akikkel lehetőségünk volt beszélgetni a hitünkről, reménységünkről, az ima erejéről. Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy megvalósulhatott a tábor, melyen nagyon sok új gyerekkel és szülővel ismerkedhettünk meg.

Munkánk eredményességében és áldásaiban érezhettük gyülekezetünk és az imacsoport támogatását, melyért hálásak vagyunk.

Terveink szerint tábori találkozót fogunk szervezni még ebben az évben, mert öröm újból találkozni, beszélgetni, megölelni egymást, figyelni a másikra, és persze külön élmény a tábori történetet feleleveníteni. Noémi segítségével – aki szívvel-lélekkel tanított minket – sok szép énekeket tanultunk. A szülők később elmondták, hogy a gyerekek még otthon énekelik ezeket az énekeket.

Nagy örömünkre sok szülő és gyerek eljött a szombati záró alkalomra, amikor a gyerekek előadták a megtanult bibliai aranymondásokat és az énekeket, Kerékgyártó János testvér pedig röviden összefoglalta a heti történeteket, majd közösen megnéztük a hét képes élménybeszámolóját. A programot szeretetvendégséggel egybekötött beszélgetéssel zártuk.

Legyen áldva, dicsőítve a drága Jézus neve!

 

Décseiné Hilda