A Fehérgyarmati Gyülekezet szolgálatai

Kis gyülekezetünk szolgálatai nemcsak a helyi közösségre irányulnak, hanem igyekszünk szolgálatunkkal másokat is megörvendeztetni.

Október 1-jén  fúvószenekarunk a Gyöngyösi Gyülekezetben szolgált, az Igét ifj. Hegyes Károly osztotta meg velünk.

Szintén ebben a hónapban tartotta Zsiga Attila ÉletIGEN című sorozatát Fehérgyarmaton, amin szép számmal gyűltünk össze, ennek örömére egy pár hét múlva ismét megszerveztük az előadást.

November 5-én (nagyobb létszámmal) a nagysármási (Erdély) gyülekezetben szólaltattuk meg a hangszereinket, ahol az Igét Nagy Imre és ifj. Hegyes Károly hirdette. Az áldásos szombatot egy kiadós teremfocival zártuk.

November 12-én Nyíregyházán szolgáltunk (kórus és zenekar) egy kórustalálkozó alkalmából, amit este jótékonysági koncerttel zártunk.

Következő szombaton zenei napon vettünk részt a Debreceni gyülekezetben. Mindeközben nagy erővel készültünk az évente megszervezésre kerülő Fehérgyarmati fúvós jótékonysági koncertre. Ezt az eseményt november 27-én tartottuk két súlyos beteg gyerek megsegítésére. Isten gazdag áldását tapasztalhattuk meg ezen a rendezvényen, amelyen a város és a környező falvak összefogásának köszönhetően mintegy 300 fő volt jelen. A koncert műsorát a helyi zeneiskola kórusa, a Városi Vegyeskar, hangszeres növendékek, a Fehérgyarmati Adventista Kórus és a debreceni fúvós barátainkkal közösen alkotott fúvós zenekar adta. Igei gondolatokkal Várhelyi Zoltán szolgált, a konferálást dr. Nagy Vilmosnak köszönhetjük. Az est bevétele: 1 048 015 Ft, és 30-40 ezer forint tárgyi ajándék, melyet a két családnak a helyszínen átadtunk. A zenekar és a két család fizikai szükségleteiről, a helyi gyülekezet gondoskodott egy kiadós vacsorával, ahol a beszélgetések által közelebb kerülhettünk egymáshoz.

A zenekar idei jótékonysági koncertjeit, december 10-én Hajdúböszörményben zártuk.

Hálásak vagyunk Istennek a sok áldásért, az erőért és a fehérgyarmati gyülekezetnek, hogy elviselte a  távollétünket.

H. Cs.