Audrey Andersson – a Generálkonferencia általános alelnöke

„Audrey egy abszolút kincs, szomorúan engedjük el, de nagyszerű tagja lesz a GK csapatának” – vélekedtek a TED iroda munkatársai.

 

 

A kedd délelőtti ülésen megválasztották a Generálkonferencia (GK) hét alelnökét. Köztük volt Audrey Andersson is, aki eddig a TED főtitkára volt. Az eredetileg Írországból származó, de erős svéd kapcsolatokkal rendelkező Andersson teológiát tanult a Newbold Főiskolán. A diploma megszerzése után jogi szerkesztőként dolgozott, majd saját kommunikációs céget vezetett. 2003-ban a Svéd Unió főtitkáraként kezdte meg felekezeti munkáját. 2010-től a Transzeurópai Divízió (TED) főtitkáraként tevékenykedett, amelyet elsőként töltött be nő.

Andersson, aki tapasztalt és elismert vezető, több mint 18 éve dolgozik az egyházban. 2016-ban megkapta a Generálkonferencia Kiváló Asszonya díjat, majd 2020-ban a Brit Unió Nők a vezetésben díját. Bár szakmai eredményei dicséretesek, Andersson leginkább kedvességéről, vidámságáról és nagylelkűségéről ismert.

Megválasztásának bejelentésére a TED küldöttei a boldogság és a szomorúság keverékével reagáltak. „Audrey egy abszolút kincs, szomorúan engedjük el, de nagyszerű tagja lesz a GK csapatának” – vélekedtek a TED iroda munkatársai.  „Vegyes érzésekkel távozom – reflektált Andersson a megválasztására. – Nagyon szomorú vagyok, hogy elhagyom a TED-et, mert itt van a szívem csücske. Mindig is ez lesz az otthonom.” Az első európai nőként, aki alelnöki pozíciót tölt be, Andersson arra bátorította a nőket, hogy vegyenek részt a misszióban. „Kövessétek az álmaitokat, az egyházban van hely számotokra! – jegyezte meg Andersson. – Menjetek, amerre Isten vezet, és soha nem fogtok csalódni!”

A TED családja minden jót kíván Audrey-nak a jövőbeni megbízatásához, tudva, hogy a Szentlélek előtte jár.

 

 

Forrás: https://ted.adventist.org/news/audrey-andersson-general-vice-president-of-general-conference/?idU=1