Az Újpesti Gyülekezet kibővítette szolgálatát – az Úr pedig megáldotta

Az Újpesti Gyülekezetben elhatároztuk, hogy a másokért való szolgálatot az eddigiekhez képest kibővítjük.

Fél évtizede már, hogy karácsony táján megajándékozzuk a mezőgyáni gyermekek közül azokat, akik az adventista hittant választják a helyi általános iskolában. Jelenleg az iskola tanulóinak nagyjából fele vesz részt ezeken a foglalkozásokon, többségükben hátrányos és halmozottan hátrányos gyerekek, és minden évben nagy örömmel fogadják és várják az ajándékokat. Tavaly azt is elhatároztuk, hogy bár a saját gyülekezetünk felújítása nagy anyagi terhet rótt ránk, segítünk a mezőgyáni gyülekezet fűtésének rendbehozatalában.

Az Úr azonban elénk hozott egy újabb hátrányos helyzetű települést, Aranyosapátit.  Ebben a községben nem tudunk adventista jelenlétről, azonban itt is sok a rászoruló és a halmozottan hátrányos helyzetű család. Az aranyosapátiakat egy online bibliaiskolát végző érdeklődőn keresztül ismertük meg. Ruhával, élelmiszerrel, gyermekjátékokkal támogattuk őket az utóbbi években, és jó kapcsolat alakult ki a gyülekezetünk, valamint az aranyosapáti óvoda vezetői és az önkormányzat munkatársai között. Minden évben más szervezetektől is kapnak támogatást karácsony környékén, de ebben az évben a közel 140 óvodásra és bölcsisre valahogy senki sem gondolt. Az óvoda vezetői elhatározták, sehonnan nem fognak ajándékot kérni, és ha az idén nem lesz meglepetés a gyerekeknek, azt is tudomásul veszik. Nemsokára csörgött a telefon, és a gyülekezetünkből hívta az egyik testvérnő az önkormányzatot, hogy megbeszéljék az idei évi ajándékok összetételét.  

Az Úr pedig várt, hogy megnyissuk a szívünket és a pénztárcánkat. A gyülekezeti tagok bőkezű adományain kívül egy káposztásmegyeri gyermekorvosnő és az ottani védőnők önkéntes gyűjtéséből származó sok-sok gyerekruhát is át tudtuk adni, akik az egyik testvérnőnktől tudták meg, milyen munkát végzünk. Amikor pedig a különböző nagykereskedelmi cégeknél vásároltuk a játékokat, élelmet, és megtudták, milyen célra vesszük, elárasztottak ingyenes ajándékokkal. Így kerülhettek alvós babák, autók, egyéb játékok és sok-sok édesség, valamint egy alapítványtól adományozott új, meleg gyermeksapkák az ajándékcsomagokba. A gyülekezetünk tagjai pedig lelkesen állították össze a csomagokat.

De az Úrnak még egyéb terve is volt! Tavaly a tiszaburai hátrányos helyzetű családok is a látókörünkbe kerültek. Így azóta nekik is készítünk csomagokat, amelyeket Horváth Balázs testvérünk, Tiszabura körzetiorvosa és felesége segítségével a leghátrányosabb családokhoz juttatunk el. Az elmúlt szombaton testvérünk a délelőtti szolgálata után beszámolt a község lakóinak hátrányos helyzetéről és a további segítség lehetőségéről. Sok érdekes és tanulságos információt kaptunk az ottani romák életéről, viselkedéskultúrájáról egy olyan embertől, aki több mint 20 éve közöttük él. A legnagyobb probléma ebben a faluban az emberek nevelésének, képzésének a hiánya, ennek megoldása lenne a legégetőbb feladat. A beszámolót az Éden Völgye YouTube-csatornáján tekinthetitek meghttps://www.youtube.com/@edenvolgye .

 

Az Újpesti Gyülekezet lelkes kis csapata csendes örömmel figyeli, milyen új munkaterületet hoz még az Úr a látókörünkbe. És amikor a munka soknak tűnik, mindig küld munkásokat is. Azt is megtapasztaltuk, hogy „van olyan, aki bőven adakozik, és annál inkább gazdagodik” (Péld 11:4).

 

R. I.