Együttműködés, tisztelet, barátság…

2022-ben is ADRA Tábor Balatonlellén

Az idei évben is megrendezésre került az ADRA Tábor a balatonlellei Adventista Konferenciai Központban 2022. július 17. és 24. között. Az immár 15 éve hagyományosan megrendezésre kerülő gyermektábor az ADRA Alapítvány gyermekvédelmi tevékenységének legfontosabb állomása, amikor hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatunk. A hátrányos helyzet értelmezhető egyéni-családi szinten pl. azon résztvevők esetén, akik állami gondoskodás keretében nevelkednek, de maga a hátrányos helyzetű település, mint lakóhely is komoly helyzetet jelenthet, mint Bojt, Mezőgyán vagy Tiborszállás esetében.

A gyermekek kiválasztását a helyi intézmények végzik, úgymint család- és gyermekvédelmi központok, gyermekvédelmi intézmények munkatársai, helyi szakemberek. Idén összesen 74 gyermeket tudtunk táboroztatni. A programot illetően olyan elfoglaltságokat, programokat biztosítunk, melyek előtérbe helyezik azon értékeket, melyeket szeretnénk megerősíteni, közvetíteni: együttműködés, tisztelet, barátság, egymás segítése, elfogadása.

A programok lebonyolításában nagy segítséget jelentenek önkénteseink, akik kiváló munkát végeznek nemcsak a szervezés szintjén, hanem a gyermekekhez kapcsolódás során is: egyéni beszélgetések, kisebb csoportos játékok, tevékenységek esetén.

Továbbra is jelentős anyagi és szervezési segítséget kapunk a norvég Utekontakten Nittedal szervezettől, amely alaptevékenységét illetően bajba került – függőségbe, önpusztító életmód felé sodródó, pszichés problémákkal küzdő – fiatalok számára terápiás folyamatot építenek fel, melynek része a tábor, ahol saját történetük megosztásával léphetnek előre saját problémáik megoldásában. Ezt segíti a gyerekektől feléjük kifejezett Balatonnyi szeretet.

Szintén fontos partnerünk az Adventista Motoros Misszió, akik szervezésében az idén is sikerült megmotoroztatnunk a táborlakókat.

Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy a szeretetet gyakorlati módon fejezhetjük ki feléjük, ezzel is tanítva, erősítve őket a hétköznapi kihívásaikkal szembeni ellenálló képességüket.

Sitkei Zoltán

ügyvezető igazgató