Erdélyben jártunk

Még 2022-ben fogalmazódott meg a Hallgatói Önkormányzat javaslata, hogy legyen egy erdélyi bemutatkozó körútja az ATF-nek. Ami akkor még csak álom volt, az 2023 év elején meg is valósult. Hosszas egyeztetések és komoly szervezési munka előzte meg az indulást, de Isten kegyelméből február 11-én útnak indultunk.

A terv 5 gyülekezet meglátogatása volt, ahol egy-egy istentisztelet keretében a főiskolát mutatták be a tanárok és diákok.

Az első hétvégén a nyárádszeredai és a marosvásárhelyi „A” gyülekezetben voltunk dr. Tokics Imre és dr. Kormos Erik tanár urakkal. A második hétvégén pedig az ozsdolai, a sepsiszentgyörgyi és a nagysármási gyülekezeteket látogattuk meg az ATF vezetőségével, dr. Tonhaizer Tiborral, dmin. Szilvási Andrással és dr. Michelisz Richárddal.

Az istentiszteleteken mindenhol elhangzott egy-két rövid prédikáció, amely révén bepillantást nyerhettek a gyülekezet tagjai egy-egy tanórába. Majd a főiskolánk bemutatása következett, amiből nem maradt el a lelki útravaló sem. Az előadást és a bemutatót személyes tapasztalatok követték, az intézmény három hallgatója adott bepillantást, hogy telnek a diákéveik. Kovács Andrea mint HÖK elnök beszámolójában elmondta, hogy a családias hangulat és a támogatási lehetőségek nemcsak szellemi gyarapodást, hanem lelki megerősödést is jelentett számára. Balázs Ervin, a HÖK alelnöke személyes motivációjának tartja a missziót már gyerekkorától kezdve, ezért teljes szívvel ajánlotta a főiskolát mindazoknak, akik szintén elhívást éreznek az Isten iránti szolgálatra. Balázs Márta pedig azokat biztatta, akik szeretnének fejlődni, hogy ezáltal másoknak is segítségére legyenek.

Ezután egy-egy kisfilmet néztünk meg a főiskoláról és a diákéletről. Majd következett egy játékos „felvételi-teszt”, amit persze mindenki sikeresen teljesített.

Mindegyik gyülekezetben hatalmas szeretettel fogadták az ATF küldöttségét, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a testvéreinknek és a vendéglátóinknak. Sok érdeklődővel sikerült beszélnünk, reméljük, hamarosan újra találkozhatunk velük és még másokkal is Pécelen.

Most is úgy történt, ahogy ez általában lenni szokott: lelkesíteni mentünk, de mi magunk is legalább annyira fellelkesültünk és megerősödtünk. Hatalmas tapasztalat volt mindannyiunk számára, hogy „Lélekkel és tudománnyal Krisztus szolgálatában” járhattunk Erdélyben. 🙂

Balázs Márta – Kovács Aletta Beatrix