Ketten nyerték el az SOS-ösztöndíj a testvérnőkért pályázatot

A Generálkonferencia Női Szolgálatok Osztálya ösztöndíjat hozott létre azoknak a nőknek, akik elkötelezettek a Hetednapi Adventista Egyház küldetésének szolgálatában és az Úr szolgálatában. Ez egy globális kezdeményezés az egyház részéről. Azok a nők jogosultak pályázni az SOS-ösztöndíjra, akiknek a lakóhelye a Transzeurópai Divízió területén van és az Adventista Teológiai Főiskolára járnak vagy kívánnak járni.

Az idei évben két mesterszakos hallgató nyerte el az ösztöndíjat: Erdődi Erika, az Adventista tanulmányok specializáció hallgatója, illetve Bóka Veronika, a Mentálhigiéné specializáció hallgatója. A következő sorokban őket mutatjuk be:

„Második évemet kezdtem a teológia mesterképzésen, amikor olvastam a pályázati felhívást. Nagy öröm volt számomra, hogy elnyerhettem ezt az ösztöndíjat. Férjemmel és három gyermekünkkel a Ráckevei Gyülekezet tagjai vagyunk, szolgálatainkat is ott végezzük. Nehéz időszak áll a hátunk mögött, aminek még nincs vége. A gazdasági válsággal párhuzamosan mi egy építkezés kellős közepén állunk. Mivel jelenleg Fehérvárcsurgón élünk, nagy kihívást jelent minőségi munkát végeznem, mint a gyermek-szombatiskolai osztály vezetője. Ezért ezt az összeget is arra szeretném felhasználni, hogy az építkezéssel járó terheket megkönnyítsük és ezáltal mihamarabb beköltözhessünk új otthonunkba.” (Erdődi Erika)

„A tízes-húszas éveknél idősebben már nagy kihívás – és nagy teher – a tanulás anyagi oldala. Minden segítséget igyekszik megragadni az ember, ami kínálkozik. Én a mentálhigiéné MA-t végzem, és nekem például az is sokat jelent, hogy ebből az összegből ki fogom tudni fizetni a szállásdíjat: a két konzultációs nap között nem megyek ugyanis haza. Ezzel nem csupán szállást nyertem, hanem egy olyan estét is, amikor utazás helyett tanulhatok. Nagyon hálás vagyok ezért a rendkívül kreatív támogatási rendszerért!” (Bóka Vera)

Isten áldását kívánjuk tanulmányaikra és szolgálatukra!

Kovács Aletta Beatrix