Erőszakmentes Nap 2022

A Női Szolgálatok Osztálya kiemelten fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan szombat, amikor kifejezzük tiltakozásunkat, és NEM-et mondunk mindenfajta erőszakra.

Együttérzésünket fejezzük ki, minden bántalmazott iránt, legyen az fiatal vagy idős. Ezen a napon közösen imádkozunk azokért, akiket bántalmaztak, hogy mielőbb meggyógyuljanak és lelki békességet nyerjenek.

Az idei Erőszakmentes Nap témája: Visszaélés a hatalommal.

A visszaélés körforgása ezen a földön soha nem fog véget érni, csak Jézus eljövetelekor. A hatalommal való visszaélés témájáról ritkán beszélünk, pedig jelen van mindennapi és gyülekezeti életünkben. Ez egy nagyon érzékeny téma, ezért ne általánosítsunk!

Azonban segítségére lehetünk azoknak, akik érintettek a bántalmazásban, és a hatalom áldozatai lettek.

A nap megszervezése eredményesebb lesz, ha más gyülekezeti osztály is részt vállal benne. A felelősség is közös.

A készített anyag tartalmaz egy szombati igehirdetéshez való prédikációs anyagot, a hozzá való powerpointos prezentációval, valamint szemináriumi anyagot a csoportos foglalkozáshoz.

A teljes anyag megtalálható és letölthető a Hetednapi Adventista Egyház honlapján a Szolgálat és küldetés oldalon található Női Szolgálatok Osztálya letölthető anyagainál (https://adventista.hu/szolgalat-es-kuldetes/noi-szolgalatok-osztalya/).

Imádkozzunk a nap sikeres megtartásáért és azért, hogy legyen kellő bátorságotok ennek a témának a megbeszéléséhez. Isten áldása kísérje azok életét, akik észreveszik más emberek fájdalmát és kinyújtják feléjük a szeretet karját!

Bodnár Zsóka
NSZO vezető