Forgatás a tiszaburai szolgálattevőkkel

A nyár folyamán megkeresett bennünket az MTVA Vallási Főszerkesztőség  szerkesztő-riportere, jelezve, hogy hitéleti tevékenységet szeretne velünk forgatni, illetve kérte, hogy javasoljunk olyan személyeket, akik szolgálnak a közösségekért, akik elmondanák személyes megtérésük történetét.

Több lehetőség közül a TV-stáb a tiszaburai missziómunkát választotta bemutatni, így, az egyeztetések után szeptember 12-én a helyszínre kísértük őket.

A településen heti rendszerességgel megtartott gyermekfoglalkozások vezetőivel: Tyukodi Csaba testvérünkkel és feleségével, Tyukodiné Gecse Klaudia testvérnőnkkel, továbbá a bibliamunkásként dolgozó Rinkó Sándor testvérünkkel készítettek interjút.

Csaba elmondta, hogy mennyire hálás, hogy Urunk életben tartotta őt egy szörnyű autóbaleset után, amikor csak 1% esélye volt a túlélésre.

Isteni csoda, hogy a teljes felépülés megtörtént, és testvérünk határozott célja az, hogy önkéntes szolgálata áldás legyen a környezetében élő embertársai számára, ezért ennek megfelelően végzi szolgálatát és éli a mindennapjait.

Sándor testvérünk kihangsúlyozta az istenfélelem jelentését mint Istenhez való ragaszkodást, és megemlített néhány tapasztalatot, melyeket a településen végzett szolgálata során átélt.

A Duna Televízióban szeptember 30-án sugárzott „A sokszínű vallás” adásának műsora megtekinthető az ADRA Hungary Facebook oldalán, és fent van a www.mediaklikk.hu honlapon.

A Tiszaburai Gyülekezet által felkarolt gyermekek és fiatalok – akik a heti gyermekfoglalkozások rendszeres látogatói – részt vettek az idei ADRA humanitárius élménytáborban is, ahol még közelebb kerültek a Mindenhatóhoz, és megtapasztalhatták gondviselő Istenünk szeretetét.

 

Lőrincz Melinda
ADRA munkatárs