Jelen lenni minden helyzetben

„Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére” (Péld 17:17). – Úgy gondolom – és szerintem többen vagyunk így –, hogy az elmúlt évek napjaiban nem mindig volt könnyű helyt állni. A ránk nehezedő, embert próbáló időben a legtöbb, amit tehetünk, hogy a körülmények ellenére is jelen legyünk felebarátaink életében. Lássuk meg, hol segíthetünk, hogyan tudunk örömöt adni, mosolyt vinni a szomorú szívűek életébe.

A Szüret utcai gyülekezet gyermekiskolája közösségünk háttértámogatásával együtt a járvány idején is folyamatosan tartja a kapcsolatot a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet dolgozóival és gyermek ápoltjaival. Bár személyesen nem tudunk találkozni a kis betegekkel, de igyekszünk örömöt „csempészni” az életükbe. Az ápolási igazgató pozitív visszajelzései is bátorítással töltenek el minket. „Ne add fel! Menj, szolgálj, ahogy Jézus is tette, amikor itt járt!” Eljuttatjuk hozzájuk kiadványainkat – Mosoly újság, színezők; a felnőtteknek „Kezdj el élni!” c. könyvekkel – és az elmaradhatatlan piros szívet, melyre az van írva, „Jézus a te gyógyítód!”

A kapcsolatokért tenni kell, mert csak így maradnak életben. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy ebben a szolgálatban hűséges támaszok lehetünk azoknak az életében, akik mindennap küzdenek, várnak és reménykednek a gyógyulásban.

Kovács Zsuzsa