Kinyitva termők

Október 25-26-án, első alkalommal került megrendezésre a ReményPont Közösségi Iroda szervezésében a „Köszönet és Hálaadás Napok” program. Az iroda munkatársainak nem titkolt célja a hagyományteremtő szándék. Naponta – kimondva vagy kimondatlanul – kérések, elvárások, óhajok tucatja fogalmazódik meg bennünk vagy hagyja el a szánkat; viszont a köszönetnyilvánításra már nehezen szorítunk időt és alkalmat. Számvetést leggyakrabban kerek évfordulókon, egy naptári év elmúltával készítünk, de jellemző időszak még a számvetésre a betakarítási periódus is.

Fergeteges szín- és formakavalkád fogadta október végén a ReményPont Közösségi Irodába betérő érdeklődőket és az előtte elhaladó járókelőket egyaránt. A kerttel rendelkező, vagy mezőgazdasági munkát végző debreceni lakosok napról napra megtapasztalhatták az elmúlt hónapokban akár egy-egy tő zöldség vagy egy nagyobb ültetvény szemet és szívet gyönyörködtető fejlődését.

Hálateltek azonban nem csak a termésekért lehetünk. Köszönetet lehet mondani a kitartó munkával szerzett bevételért, egy kapcsolat megerősödéséért, lelki fejlődésért, rég várt lehetőségekért. A Közösségi Irodában 11 vendég interjú nyilatkozatban számolt be arról, hogy a hétköznapokon miért hálásak barátnak, segítőknek és a jó Istennek. A Közösségi Iroda előtt elhaladó villamos is lassított valamelyest ezeken az őszi napokon, így több utasnak volt lehetősége visszafordulni és megpillantani a csodálatos kiállítást.

Jó néha egy kicsit lassítani és visszatekinteni, majd számba venni, hogy az elmúlt hónapokban kinek miért tartozunk köszönettel és hálával.

 

KBE