Ünnepélyes szombatok Polgáron

2017. szeptember 23-án hálaadó istentiszteleten gyűltünk össze. A szokásos őszi hálaadásra elhoztuk a föld terméseit, amivel a jó Isten a különböző természeti károk ellenére gazdagon megáldott. Kettős volt a hálaadás, mert nemcsak a föld terméséért volt okunk köszönetet mondani, hanem a megszépült imaházért is. Régi vágyunk volt, hogy az Isten házához méltó körülmények között dicsőítsük Istent és fogadjuk a vendégeket. Ez a vágyunk beteljesült, már a szépen felújított helyen tarthattuk meg ezt az ünnepséget. Isten áldása legyen mindazok életén és szolgálatán, akik nagylelkű adományaikkal, fizikai munkájukkal és hő imájukkal hozzájárultak a felújításhoz. Az igehirdetés szolgálatát Bálint György testvér végezte. Az esős idő ellenére szép számmal voltunk jelen, kedves, távoli helyekről érkezett, vendég testvérekkel, akik költeményekkel, ének és zene szolgálatokkal tették még színesebbé, ünnepélyesebbé ezt az alkalmat, ahol Isten angyalai is szívesen időztek.

Ezt követő szombaton, szeptember 30-án idősek napja ünnepélyünkre a józsai kórust hívtuk meg vendégszolgálatra. A sok, drága fiatal testvérünk fogadásánál szívünk nagy boldogsággal telt meg. Az igehirdetést Szőllősi Árpád testvér végezte. A kórus szolgálatát felesége, Szőllősiné Évike vezette. A zongorakísérettel felcsendülő gyönyörű énekek, zenei és versszolgálatok felüdítették mindnyájunk szívét. A menny előízét éreztük.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy mindkét alkalommal a városból meghívott vendégek is ellátogattak hozzánk. Ezeken a szombatokon szeretetvendégséget is élvezhettünk a vendégeinkkel és testvéreinkkel.

Monori Lajosné és Bokor Ferencné