„…lángot kaptatok”

2017 december 8-án megalakult a Gyömrői Gyülekezeti Kórus és Zenekar. A kórus tavaly ősszel szerveződött meg és azóta rendszeresen szolgál a gyülekezet evangelizációs alkalmain, istentiszteletein és ünnepein, mint az úrvacsora, keresztség vagy a gyermekbemutató.

A rézfúvósok egy hónapig próbáltak, mire mint zenekar mutatkoztak be a gyülekezet előtt, az alakuló ünnepségen. A kórust és a zenekart 32 testvér alkotja, melyből a zenekar 13 fős, de természetesen vannak átfedések. A rézfúvósok Szabó Attila és Szabó Ervin karmesterek vezetésével heti két próbát tartanak. A tagság vegyes összetételű, van köztük négy gyermek és van olyan is, aki csupán néhány hónapja kezdett el játszani. Ami közös bennük, hogy mind férfiak, akik Isten dicsőségét szolgálják, viszont nincs zenei végzettségük, azaz amatőrök vagy más szóval autodidakták, ennek ellenére a többség több évtizedes zenei tapasztalattal rendelkezik.

Az alakuló ünnepségen Marton Ödön zenekari tag elszavalta Moldován Vilmos „Egy lángot kaptatok” című versét, amely válaszolt a bennem megfogalmazódó kérdésre, hogy mi indítja a testvéreket arra, hogy a szekrény mélyéről elővegyék a hangszert és zenéljenek. A vers üzenete az, hogy ahová Isten adottságot, képességet és tehetséget ad, oda motivációt is ad a talentumok használatára.

A jövőbeli tervekről is őt kérdeztem, és jóleső érzés volt hallani, amint a célokat sorolta. Küldetésük az istentiszteleteken való szolgálaton és az evangelizáció segítésén kívül, hogy megéljék és az újabb generációknak átadják a zene szeretetét, a zenei dicsőítés örömét és a közösséghez tartozás érzését.

A zenekari tagok lelkesek, komolyak és elszántak, a zenéjükből erő és harmónia árad minden hallgatójuk felé.

 

Ferencz Lehel Tamás