Minden napra egy kaland

A „Minden napra egy kaland” – mint ahogy a neve is mondja – az év minden napjára tartalmaz egy-egy apró, érdekes és újszerű „kalandot”, feladatot a gyermekek számára. Célunk az volt, hogy a feladatokon keresztül a gyerekeket közelebb vonjuk Jézushoz, hogy ápolják a kapcsolatukat a barátaikkal, szüleikkel, testvéreikkel, lehetőséget biztosítunk nekik, hogy bizonyságot tegyenek a hitükről, és hogy alkalomadtán el is hívjanak egy-egy barátot, osztálytársat, esetleg idős embert a gyülekezetbe, vagyis egyszóval, hogy őket is bevonjuk a gyülekezet munkájába.

A „kalandok” összegyűjtésénél elsősorban a kisiskolásokra gondoltunk, akik már tudnak írni és olvasni. De nem zártuk ki a felsősöket sem, mert olyan témával is foglalkozunk, amely a serdülőket sokat foglalkoztatja: Milyen vagyok én? Szeretnek engem az osztálytársaim? És Isten? Ugyanakkor szülői segítséggel, már az óvodások is meg tudják oldani a feladatokat, csak ők nem írnak, hanem rajzolnak.

A füzetet letölthető formában adjuk közzé, innen tölthető le: https://drive.google.com/drive/folders/1Q4rYLifpiFtbD9A2cPjeuWrkHJSkQv_N

Kinyomtatható egyben, naptárszerűen összefogva, de hónaponként is. Mivel az elvégzett feladat jutalmául a gyerekek mindennap kivághatnak egy, az adott nappal jelölt négyzetet, és beragaszthatják a kijelölt helyre, ezért a nyomtatásnál figyelni kell, hogy a feladatokat tartalmazó oldal hátoldalára kerüljenek a puzzle-szerűen szétvágott képek. A hónap közepén és végén ezekből összeáll egy kiszínezhető kép. A „Mindennapra egy kaland”-ban az a jó, hogy bármikor elkezdhető az év folyamán, nem csak januárban. Úgy írtuk meg, hogy ne csak egy naptári évhez kötődjön, ezért, ha a gyerekeknek kedvük van, néhány év múlva újra elővehetik és átélhetik a kalandokat.

A füzet szerzői: Ócsainé Bartalos Klára, Lukácsné Bódi Piroska, Szabó Zsoltné Papp Edit, Molnár Veres Szabina, Kánya Andrea, Fürjné Simon Edina és Mihalec Dóra.

 

Mihalec Dóra
Gyermekszolgálatok Osztálya