Ünnepi koncert Pestszentlőrincen

A jó Isten különleges áldása volt az Új Advent Kórustársaság április 13-án este tartott, pestszentlőrinci koncertjén. A tavalyi, adventi jótékonysági koncert annyira megérintette az alpolgármester urat, hogy egy önálló, ünnepi koncertre kért fel bennünket, amellyel az volt a célja, hogy koncertünkkel segítsünk a kerület lakosságát a közelgő húsvéti ünnepre lélekben felkészíteni.

A jó Isten tálcán kínálta a lehetőséget számunkra, hogy hirdessük az evangéliumot. Ingyen megkaptuk a Rózsa Művelődési Házat, támogatták a meghívók elkészítését, segítettek a koncert propagálásában.

A koncertre mintegy 160 vendég érkezett, gyermekektől idősekig. Majdnem telt ház volt, mégis csak a lámpák zúgását lehetett hallani, olyan lélegzet visszatartott csend volt a teremben. Mindenki, még a legkisebbek is feszülten figyeltek. Különleges atmoszféra vett körül minket. Érezhető volt a Szentlélek jelenléte és munkálkodása.

A koncerten az est nyugalmától indultunk, folytattuk azzal, hogy Isten másfajta békességet ad nekünk, mint ahogyan a világ adja. Ezt követően arról tettünk bizonyságot, hogy a mi békességünk büntetése Krisztus áldozatában van, aki végtelenül szeret bennünket, odafigyel ránk; végül arról, hogy Ő ismét eljön, és a béke uralta országot hozza el az Őt szeretőknek.

A változatos, igényesen összeállított kórusműveket rövid igei gondolatokkal, költeményekkel egészítettük ki.

A polgármester úr megnyitó szavai és az alpolgármester úr zárszavai egyaránt lelkiek voltak, és belesimultak abba az üzenetbe, amit át szerettünk volna adni. Alpolgármester úr a koncert végén meghatódottan szólította fel a vendégeket, hogy naponta olvassák a Szentírást, ezzel is ápolva a lelkünk békéjét megteremtő kapcsolatot Istennel, majd azzal búcsúzott, hogy: Soli Deo Gloria!

A hallgatóság a koncert végén áhítatos csendben maradt, mielőtt kitört volna a taps. Egyértelműen érezhető volt, hogy átment az üzenetünk. A vendégek elismerő szavaik mellett sorra elérzékenyülve mondták el, milyen nagy lelki töltetet kaptak, mennyire felemelő, hiteles és nyugalmat adó volt számukra a koncert.

Ezen az estén Isten csodája született meg mindnyájunkban, a békesség.

A jó Atya különösen megáldotta odaszánásunkat, hangunkat, megerősített és csodálatosan megsegített minket ebben a szép szolgálatban. Hála Neki érte!

 

Amotáné Benkő Noémi