Ünnepi missziós események a Zugló–Pécel körzetben

Az év mindenkinek a rohanásról szól, emiatt az emberek komolyan megszűrik, hogy mire szánják idejüket, figyelmüket. Az adventi időszak különleges, mert sokan megállnak, és kialakul bennük egy kis nyitottság, érzékenység az evangélium felé. Éppen ezért fogott össze a Zuglói és a Péceli Gyülekezetből álló körzet is, hogy több alkalommal is megszólíthassa az embereket az adventi időszakban Isten üzenetével.

December 4-én összegyűltek a péceli lakosok, hogy részt vegyenek a második adventi gyertyagyújtáson, Pécel főterén. Az ünnepi alkalom szervezője a Hetednapi Adventista Egyház Zugló–Pécel körzete volt. Őszintén ünnepeltük a Szentlélek hatalmát, amikor azt láttuk, hogy több mint 70 ember jelent meg, akiknek 80%-a nem adventista volt. Persze sok személyes előkészületi munka előzte meg ezt az alkalmat is, amiért szintén hálásak voltunk – ez is kellett ahhoz, hogy így megteljen a város főtere.

Dr. Ősz-Farkas Ernő felvezetője után a gyülekezetek lelkészeiből és tagságából álló csapat Panov apó karácsonyi történetét adta elő, amelyben az evangélium üzenetét megfogható módon, egy színdarabban és kórusművekben adhattuk át a jelenlévőknek. A jelenlévők megismerhették, hogy Isten ott talál meg minket, ahol vagyunk – a szükségleteinkben, figyelve azokra is, akik magányosak az ünnepek alatt. Továbbá Isten arra hív minket, hogy mi is forduljunk oda egymáshoz és a rászorulókhoz a tőle kapott önzetlen szeretettel.

Az alkalom után dr. Ősz-Farkas Ernő Horváth Tibor polgármesterrel meggyújtotta a második adventi gyertyát. Ezután beszélgetésekben, közös étkezésben és teázásban kapcsolódhattunk Pécel lakosaihoz.

A gyertyagyújtáshoz kötődött egy másik hasonló körzeti program is. December 17-én délután a körzet egy meghitt, betlehemi családos élményt hozott el a péceli gyülekezet parkolójába érkező érdeklődőknek, amiben testközelből megtapasztalhatták a betlehemi csodát, mely szerint Isten testté lett, ide költözött közénk a földre, és a bűnös emberiség barátja és önfeláldozó Megváltója lett.

A látogatók egészen bevonódtak a történetbe, ahol a beöltözött szereplőkön és angyali kórusműveken keresztül megismerhették Jézus szüleit, a betlehemi fogadósokat, a távol-keleti bölcseket, a hatalomvágyó Pilátust, az angyalok csodálatos énekeit, és egy igazi kis bárányt; rajtuk keresztül Isten örömhírét tapasztalhatták meg. Ezután közös kézműveskedés, játék, friss pogácsa és forró tea mellett volt lehetőség beszélgetni, kapcsolódni.

Hisszük, hogy ez az adventi időszak nagyszerű lehetőség volt arra, hogy megmozduljon az egész körzet, hogy megérintsünk egy gyógyulásra vágyó világot Isten megváltó és helyreállító üzenetével.

H. Zs.